Определяне на места за поставяне на агитационни материали за предизборната кампания на предстоящите избори на Народно събрание

З А П О В Е Д

РД-01-386

гр. Николаево, 26.09.2024 г.

 

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, във връзка с чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс, Решение № 3673-НС / 11.09.2024 г. на ЦИК и насрочените за 27 октомври 2024 г. избори за Народно събрание

 

Н А Р Е Ж Д А М:

 

            1. ОПРЕДЕЛЯМ места за поставяне на агитационни материали на територията на Община Николаево от кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети по време на предизборната кампания за насрочените на 27 октомври 2024 г. избори за Народно събрание както следва:

 

1.1. за гр. Николаево

-          таблото в централния парк на гр. Николаево;

 

1.2. за с. Нова махала

- таблото пред магазина на центъра в селото;

- стъклената витрина на чакалнята на автоспирката в селото

 

1.3. за с. Едрево

- стъклената витрина на бившата автоспирка в селото

 

1.4. за с. Елхово

- информационното табло пред кметство с. Елхово

 

1.5. За поставянето на агитационни материали на сгради, витрини и други, които не са общинска собственост, е необходимо съгласието на собственика или управителя на имота.

 

      2. ЗАБРАНЯВАМ:

- поставянето на агитационни материали за изборите на 27.10.2024 г. на сгради – общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите;

- агитация и разгласяване на агитационна информация за изборите на 27.10.2024 г. чрез използването на превозните средства на общинския транспорт;

 

 

- поставянето на агитационни материали на партии, коалиции от партии и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградите, в които се помещават изборните помещения, през изборния ден и до края на гласуването.

 

Поставянето на агитационни материали на места, различни от упоменатите в точка първа да се счита за нарушение и да се санкционира.

 

В срок от 7 (седем) дни след датата на провеждане на изборите, партиите, коалициите и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали.

 

Нарушителите на тази заповед да се санкционират по реда на Административно наказателните разпоредби на Изборния Кодекс.

 

Заповедта да се връчи на кметовете на кметства, РИК Стара Загора, Участък „Полиция” гр. Гурково за сведение.

 

Заповедта да се публикува на интернет страницата на Община Николаево и да се обяви на информационните табла в общината и по кметствата.

 

 

Изпълнението на Заповедта възлагам на Секретаря на Община Николаево Павлина Цанева, и на кметовете по населените места в общината, включително на лицата, които ги заместват, а контрол по изпълнението й – на Стайко Петков – Зам.-Кмет АТО.

  

Инж. КОНСТАНТИН КОСТОВ

Кмет на Община Николаево