Отново на училище!

Отново на училище! image

Училищният звънец би за 60-и път в ПГ „Атанас Дамянов“ в Николаево

Кметът Костов  хвана за ръцете първокласниците и ги заведе до класните им стаи

Кметът Константин Костов поздрави ученици, учители и училищното ръководство с 60-годишнината на професионалната гимназия. „Празник, който измерва съграденото и е повод за гордост за жителите на община Николаево. През далечната 1964г. бе създадено училището, за да подготвя кадри за най-голямото предприятие в града. Много от учениците идваха от близките общини – учеха, по-късно и работеха тук и останаха да живеят в нашия град. Надявам се  вие да продължите тази история, за да се говори за вашия професионализъм. Успявайте в учебния процес и уважавайте учителите си, така ще продължите по-лесно житейския си път“, каза в поздравителното си слово кметът и връчи на гимназията плакет на Община Николаево. Той поздрави новия директор на ПГ „Атанас Дамянов“ Веселина Иванова, досегашен учител в училището.

„Ще очаквам вашата подкрепа – на учениците и на учителите, за да организираме заслужено тържество по повод годишнината през м. ноември. Благодаря на всички за поздравите и настоявам  за усърдието на всеки в издигне престижа на училището в конкурентноспособно учебно заведение, за  да се превърне в обща  мисия. Прекрасна учебна година и попътен вятър!“, пожела Иванова на 139-те ученика в празнуващата гимназия. Специални поздрави и пожелания тя получи и от един от бившите директори на училището Янка Димова - от 1973г. до 1983 г., която разказа за тогавашния ентусиазъм и амбиции на ученици, учители и ръководство.

По-рано кметът  Костов и свещеникът отец Орлин откриха новата учебна година в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Костов пое за ръцете първокласниците и ги заведе до класните им стаи, заедно с директорката Венина Цонкова. Тя разговаря с родителите и даде кураж на децата: „Докато учите, вие ще се забавлявате, не се притеснявайте, скоро класната стая ще се превърне във ваш дом“.

Новата учебна година бе открита и в НУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Нова махала, в НУ "Братя Жекови" с. Елхово, в НУ "Васил Левски" с. Едрево, в Детска градина "Снежанка" и филиалите й по селата в общината. Представители от ръководството на Общинска администрация Николаево присъстваха на празненствата там и от името на кмета на Общината поднесоха поздравителни адреси и подаръци.


В ПГ "Атанас Дамянов"


В ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Николаево