Приветствие на Кмета на Община Николаево по случай 6-декември - Никулден - Празник на гр. Николаево

Приветствие на Кмета на Община Николаево по случай 6-декември - Никулден - Празник на гр. Николаево image

Честит празник, николаевци!

Скъпи съграждани и гости на град Николаево, приемете моите топли поздравления по случай Никулден - Ден на гр. Николаево.

Днес почитаме един от най-тачените светци в християнския свят – Свети Николай Мирликийски Чудотворец - покровителя на моряците, рибарите, банките, банкерите и търговците, светец, честван от столетия назад. Днес ние продължаваме традицията, за да остане такава и за идните поколения.

През целия си живот Свети Николай Мирликийски Чудотворец е бил пример на добродетелност, човеколюбие и скромност. Бил е символ на силата и добротата.

Да бъдат честити всички, които днес празнуват своя имен ден, а Св. Николай да ги покровителства и закриля, и да им носи късмет.

Нека благодатта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец влезе във всеки дом и ни донесе здраве, благоденствие и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра, за да ни закриля и пази от бури и беди.

Днес, нашият прекрасен град празнува своя празник! Вярвам, че, с добродетелта на Светеца, ведрото настроение, позитивизмът и усмивките ще ни съпътстват през целия ден, за да изживеем празника си пълноценно!

Заповядайте, за да се повеселим заедно и да опитаме от вкусната изненада!

 

НИКОЛАЙ КЪНЕВ

Кмет на община Николаево