Приветствие от Кмета на Община Николаево по случай 24-ти май - Денят на българската просвета и култура, на славянската писменост и Празник на Община Николаево

Приветствие от Кмета на Община Николаево по случай 24-ти май - Денят на българската просвета и култура, на славянската писменост и Празник на Община Николаево image

Уважаеми съграждани и гости, скъпи учители, ученици, културни и просветни дейци и читалищни деятели,

 

         Днес празнуване 24-ти май – Денят на българската просвета и култура, на славянската писменост и Празник на Община Николаево.

          Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото им и отдаваме почит към всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. „Върви, народе, възродени…“ - вечният химн, който ни съпътства в майския ден, е нашият поклон пред безсмъртното дело на Славянските учители. 

 

         Уважаеми учители,

         Днес всички вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно да водите своите ученици в светна на познанието и нека успехите им ви носят лично удовлетворение и радост!

 

         Скъпи ученици,

         Успявайте да видите през вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

 

         Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

         Запазете енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!

 

         Бъдете живи и здрави, и с вдъхновение следвайте пътя и мечтите си!

 

         На 24-ти май, този свят и скъп за всички българи ден, Община Николаево празнува своя празник – цветно, слънчево и усмихнато.  Надям се, че и днес всички заедно ще преживеем един вълнуващ, изпълнен с много настроение и положителни емоции ден и ще превърнем празника в незабравим!

 

         „Върви, народе, възродени, към светла бъднина върви!...“

 

         ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!