Проверка за изпълнението на проект "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19"

Проверка за изпълнението на проект "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" image

Днес, 20.01.2021 г., Кметът на Община Николаево - г-н Николай Кънев, придружен от заместник-кмета - г-н Стайко Петков, и от г-жа Илияна Кишева - ст. експерт "Социални дейности, проекти и програми" в Общинска администрация Николаево, направиха изненадваща проверка в пунктовете в гр. Николаево и в с. Нова махала, в които се предоставя храна по проект "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19". Проверката имаше за цел да установи точността и качеството на изпълнение на проекта, както и да се съберат впечатления директно от потребителите, относно тяхната удоблетвореност от услугата. 

Имаме удоволствието да съобщим, че предоставяната от Община Николаево услуга "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" има широко одобрение от нейните потребители и в голямата си част те са изключително доволни и благодарни за храната, която получават. Определят я като много вкусна и засищаща. Изказваме благодарност към изпълнителят - ЕТ "Янко Мермеклиев", за коректното и стриктно изпълнение на задълженията при приготвянето на храната и нейното транспортиране до пунктовете за раздаване в Община Николаево. 

Проектът "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" в Община Николаево, по който се подпомагат 350 човека, е факт благодарение усърдната и неуморна работа на г-жа Илияна Кишева - ст. експерт "Социални дейности, проекти и програми" в Общинска администрация Николаево. На нейните плещи лежи цялата работа по кандидатстването, оформянето на документацията, организацията по доставката и раздаването на храната. 

Снимки от проверката.




Повече информация за проекта може да пречетете по-долу:

-----------

Операция "3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19" е планирана в отговор на коронавирусната пандемия и осигурява подкрепа за задоволяване на базовата нужда от храна на хората, които се нуждаят от социална закрила:

- лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност;

- лица, обект на социално подпомагане, които в условията на епидемичната обстановка, са в невъзможност да задоволят жизнените си потребности.

В рамките на 4 месеца, 81 работни дни от 01.01.2021 г. до 27.04.2021 г. 350 потребители от община Николаево ще получават безплатна храна, приготвена и доставена от фирма за кетъринг, с която Община Николаево сключи договор на основание чл.20, ал.4, т.2 от ЗОП.

Готовата храна ще бъде доставяна до пунктове за раздаване на храна, вписани в Регистъра на обектите за обществено хранене и търговия на дребно с храни:

- Обект за раздаване на храна с адрес с.Едрево с регистрационен № 242500412;

- Обект за раздаване на храна с адрес с.Нова Махала с регистрационен №242500411;

- Обект за раздаване на храна с адрес с. Елхово с регистрационен №242500410;

- Обект за раздаване на храна с адрес гр. Николаево с регистрационен №242500409.

За трудноподвижните и неподвижни лица храната ще бъде доставяна по домовете. В условия на въвеждане на допълнителни извънредни противоепидемични мерки се планира ограничаване раздаването на храна в пунктовете и извършване на разнос по домовете.

Предоставеният топъл обяд се приготвя под контрол от страна на Община Николаево и съгласно изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и норми на хранене и изискванията за принос към балансиран режим на хранене.

Предвиждат се съпътстващи мерки, изразяващи се в оказване на подкрепа и съдействие на представителите на целевата група при възникване на конкретни нужди и проблеми, подпомагане на достъп до здравни и образователни услуги; провеждане на индивидуално или групово консултиране.