Работна среща за обществения ред и сигурността в района на Николаево и Гурково

Работна среща за обществения ред и сигурността в района на Николаево и Гурково image

Работна среща за обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите в Николаево и Гурково, проведоха кметовете Константин Костов и Кънчо Папазов. Поканени да участват в нея бяха директорът на Областната дирекция по безопасност на храните - Стара Загора д-р Дамян Миков и представители на Полицейски участък – Гурково.
Целта на срещата бе набелязване на съвместни мерки по проблеми, създавани от жители, които нарушават наредбите за обществения ред и за животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни в двете общини. Сред зачестилите случаи са кражби с коне и каруци. Още в началото на годината собствениците на пътни превозни средства с животинска тяга са приканени по нормативния ред да получат регистрационна табела и талон, но една част не подават документи в Общината и се оказват в невъзможност да бъдат идентифицирани, респ. санкционирани, когато са участници в злодеяния.
Страните в дискусията обсъдиха добри практики, промени в нормативни уредби, както и реда за конфискуването на животните и каруците, участвали в престъпления, административнонаказателни разпоредби в закона за ветеринарно медицинската дейност и др.
Чрез добра координация и синхрон на действията по компетентност, страните считат, че ще се постигне ползотворно взаимодействие между община, полиция и дирекция по безопасност на храните, за да има дисциплиниращ ефект, гарантиране спокойствието на жителите и безопасност на движението.