БОГАТА ПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАД НИКОЛАЕВО - НИКУЛДЕН

От 1-ви до 6-ти декември 2014г., град Николаево отбелязва своя празник – Никулден. Събитията, които ще се случат в тези дни са подбрани така, че да донесат приятни емоции и настроение на жителите и гостите на Николаево.

Празничната програма ще започне на 1-ви декември с традиционното състезание по риболов между ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ПГ „Ат. Дамянов”,  гр. Николаево.

Веднага след малките участници в надпреварата по риболов, следва организираният от кмета на община Николаево – Косьо Косев, кметски двубой в две дисциплини – улов на шаран и толстолоб  и най-хубаво вино. Поканили сме за участие кметовете на селата в община Николаево, кметовете на Сухиндол, Гурково, Мъглиж и др., както и изпълнителния директор на РАО „Тракия” – проф. Иван Върляков. По регламент участниците ще се състезават по количество уловена риба за 30 мин. Втората част от надпреварата включва дегустация на вино. Състезанието ще се проведе в Рибовъдната ферма в гр. Николаево, която е най-голямата в България и освен шаран и толстолоб, развъжда и екзотичния и рядък вид веслонос.

На 2-ри декември ще се състои откриването и освещаването на новият център за Административно обслужване на граждани.

Следват разглеждане изложба на  творби на Румелия Гочева, традиционната изложба на даровити деца от Николаево и разглеждане кът посветен на Н. Генчев, М. Банева, Хр. Попов. Част от празничната програма е и Коледният базар, който предлага ръчно изработени от ученици  сувенири, коледна украса, уникални подаръци.

На 5-ти декември ще се поднесат цветя пред бюст-паметника на Николай Генчев, както и пред паметника на фелдмаршал Николай Николаевич, чието име носи град Николаево.

Организиран е и кулинарен конкурс „Никулденска трапеза”, в който участие взимат всички институции в  града, като подготвят едно от традиционните ястия за Никулден.

Празничен концерт с участието на самодейци и детски състави ще предаде празнично настроение и ще зарадва жителите и гостите на град Николаево.

Кулминацията на празника ще настъпи вечерта, когато по традиция ще бъде включено и коледно-новогодишното осветление на града.

 

На 6-ти декември ще се състои традиционната празнична Света литургия и  Водосвет за здравето и благополучието на жителите на  Николаево.

 

 

Всички събития, посветени на празника на Николаево, са организирани от Община Николаево.