Кметът на Николаево Константин Костов: В с. Едрево ще се реализират проекти за над 3 млн. и 77 хил. лв.

Кметът на Николаево Константин Костов: В с. Едрево ще се реализират проекти за над 3 млн. и 77 хил. лв. image

Два проекта  на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в едно от селата на община Николаево -  Едрево, по Инвестиционната програма, одобрена със Закона за държавния бюджет на РБългария. Проектите са за реконструкция на външен водопровод* и на вътрешна водопроводна мрежа, включваща и етапна подмяна**. С тази инвестиция ще се подобри водоснабдяването на населението и ще се решат проблемите с авариите и  загубите на вода.
 
Това каза кметът на общината инж. Константин Костов на среща с жители на населеното място. Строително-монтажните работи и дейностите по упражняване на строителен надзор трябва да приключат до края на 2026г., сочат двете споразумения, подписани от кмета  и МРРБ. Костов разясни на присъстващите, че в плановете на общинското ръководство е предвидено и  асфалтиране, което ще се осъществи поетапно след изпълнение на водопроводните проекти. Хората изразиха своята благодарност за кметските решения по дългогодишните проблеми на селото и споделиха загриженост за общинската собственост, предложения и идеи пред кмета на общината и кмета на селото Неделчо Миланов.
 
В срещата бяха разгледани и теми, свързани с образованието, здравеопазването, културните и туристическите инициативи в селото. Участниците активно споделяха своите виждания и опит, което създаде основа за конструктивен диалог и сътрудничество между Община, Кметство и жители. 
 
Проектите са записани в Инвестиционната програма така:
*-  "Реконструкция на външен водопровод с. Едрево от БПС до НВ V = 120 куб. м" - II и III етап от точка B6 до НВ V = 120 куб. М
**- "Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в с. Едрево, общ. Николаево - Първи етап"