Конкурс за обществени възпитатели към МКБППМН Николаево

Конкурс за обществени възпитатели към МКБППМН Николаево image

МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА

МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ОБЩИНА НИКОЛАЕВО

 

 

ОБЯВЯВА

конкурс по документи и събеседване за длъжността „обществен възпитател“

за Община Николаево – 2 броя, при следните условия:

 

           

I. Изисквания към кандидатите:

1. Да са български граждани, да не са поставени под запрещение и да са физически и психически здрави;

2. Да не са осъждани;

3. Да притежават необходимата квалификация /юрист, педагог, психолог, социален работник или други с педагогическа подготовка/, както и опит, умения и комуникативност при работа с деца;

4. Професионален опит – 2 години;

5. Да не участват в общности с асоциална насоченост;

6. Да познават нормативната уредба за работа с деца, както и тази, свързана с корекционно-възпитателната работа с деца с противообществени прояви и структури в системата за БППМН;

7. Да имат познания за съвременните особености и характеристики на деца с асоциално поведение, деца с агресивно поведение, конфликтни, с трудности в социализацията и общуването, с девиантно поведение.

8. Да разполагат с достатъчно време, за да изпълняват задълженията си по ЗБППМН.

 

II. Характер на работата:

1. Общественият възпитател извършва индивидуална, корекционно-възпитателна работа с определените му от местната комисия малолетни и непълнолетни деца, съгласно изискванията на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Статута на обществения възпитател.

2. Общественият възпитател взаимодейства с родителите (или лицата, които ги заместват), инспекторите на ДПС, училищните ръководства, класни ръководители, педагогически съветници, социални работници, психолози, лекари и специализирани институции.

3. Обществените възпитатели участват в проверки, организирани от МКБППМН, от полицията и от други органи, във връзка със спазването на нормативните актове, касаещи малолетните и непълнолетните, в проверки по конкретни поводи, включително и по изпълнение на мерките по чл.13, ал.1, т.6, т.7 и т.8 от ЗБППМН.

4. Общественият възпитател участва в дейностите по плана за превантивна работа на МКБППМН през годината.

 

III. Начин на провеждане на процедурата:

1. Подбор по документи

2. Събеседване с кандидата.

 

IV. Необходими документи за кандидатстване:

1. Заявление до Председателя на МКБППМН - Община Николаево – (по образец)

2. Автобиография (CV);

3. Мотивационно писмо;

4. Копие от диплома за завършено висше образование;

5. Копие от трудовата книжка.

6. Декларация (по образец)

7. Декларация за съгласие за обработване на лични данни (по образец)

 

V. Срок за подаване на документите: до 12.04.2021 г. /включително/. 

 

VI. Прием и разглеждане на документи:

      Документите се приемат всеки работен ден от 08:00-12:00 ч. и от 13:00-17:00 ч. в административната сграда на Община Николаево, ул. „Г. Бенковски“ № 9, ет. 2, стая 2, в запечатан, непрозрачен плик с името на кандидата и конкурса, за който кандидатства.

      Подборът по документи ще се извърши в срок до 16.04.2021 г.

      Събеседване с допуснатите кандидати до втория етап от конкурса, ще се проведе на 19.04.2021 г. от 14:30 часа в Заседателната зала в сградата на Общинска администрация Николаево, на адрес гр. Николаево, ул. „Георги Бенковски“ 9, ет. 2.

      Резултатите от събеседването ще бъдат обявени до 22.04.2021 г. 

 

VII. Допълнителна информация

Обществените възпитатели се определят и осъществяват дейността си съгласно разпоредбите на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Дейностите по длъжността „обществен възпитател“ се заплащат на основание Заповед на Кмета на Община Николаево, на основание Наредба № 2/1999 г. на ЦКБППМН за материално стимулиране на обществените възпитатели (обн. в ДВ бр. 110/2003 г. и изм. и доп. ДВ бр.9/2009 г. и изм. ДВ. бр. 9 от 2 Февруари 2021г.)

На обществените възпитатели се плаща за свършена работа след сключване на граждански договор.

Кандидатите следва предварително да се запознаят със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и със Статута на обществения възпитател.

 

 

            Списъците и съобщенията във връзка с конкурса ще бъдат обявени на информационното табло, намиращо се на партера в сградата на Общинска администрация Николаево, и на интернет страницата на Община Николаево https://nikolaevo.bg/ в раздел „Новини“

 

 

Лице за контакти и допълнителна информация: Любка Балканска – Секретар на МКБППМН, телефон: 04330 / 2072, 04330 / 2040 вътр.30.

 

Стайко Петков: п

Зам.-Кмет на oбщина Николаево и Председател на МКБППМН Николаево