Никулден - Празникът на гр. Николааево

На 06.12.2019 г. град Николаево посрещна своя празник. Целият ден бе изпълнен с множество събития, донесли положителни емоции и неповторими изживявания на гражданите и гостите на града.

Денят започна с празнична Света литургия, отслужена от отец Георги, и водосвет за здраве и благополучие на жителите на гр. Николаево. По стара традиция, в ранния следобед, се поднесоха цветя пред паметниците на проф. Николай Генчев - един от най-значимите български историографи, родом от Николаево, и на фелдмаршал княз Николай Николаевич Романов - патрон на града. 

От години на Никулден в Николаево се организира тематична кулинарна изложба - Никулденска трапеза, и Коледен базар със сувенири, изработени от ученици. Тазгодишната Никулденска трапеза се отличи с голямо разнообразие на ястия, сладкиши и погачи, а сувенирите от Коледния базар бяха неповторимо красиви. Всеки желаещ имаше възможност да си закупи късче коледно настроение.  

Следобедът бе белязан от празничния концерт, с участието на детски и самодейни колективи от Община Николаево, които с изпълненията си допринесоха още повече за доброто настроение на присъстващите.

Денят завърши със запалването на светлините на коледната елха в градския парк и заря - за радост и настроение.