Община Николаево с етикет "Ефективен CAF потребител"

Община Николаево с етикет "Ефективен CAF потребител" image

На тържествена конференция на 25.11.2022 г., в гр. София, на Община Николаево бе връчен етикет "Ефективен CAF потребител". Конференцията бе организирана и проведена от Института по публична администрация по проект "Въвеждане на Обща рамка за оценка CAF в българската администрация". Наградата бе връчена на Общината от изпълнителния директор на Института по публична администрация - г-н Павел Иванов, и бе приета от Кмета на Община Николаево - г-н Николай Кънев. 

В знак на уважение и благодарност към ИПА - за поканата Общината да се включи в проекта по CAF и за цялостната подкрепа и съдействие, кметът Николай Кънев връчи на ИПА, в лицето на неговия изпълнителен директор, плакет на Община Николаево и почетна грамота. 

В рамките на три години Община Николаево ще се ползва от връчения й етикет, който е мерило за въведената в администрация система за управление на качеството. 

Въвеждането на Обща рамка за оценка CAF в Общинска администрацията Николаево е поредната стъпка напред. „Приключението“, което ни се случи и през което преминахме успешно, ни помогна да осъзнаем още по-добре къде се намираме и къде искаме да бъдем – като община, като администрация, като колектив. 

Извървяхме дълъг път и свършихме изключително много работа по обследване, самооценка и извеждане и приоритизиране на мерки за подобрение. Изготвихме Доклад за състоянието на администрация и План за подобрение, който ще изпълняваме до 01.03.2024 г. Вярваме, че това ще ни изведе на едно по-високо ниво като администрация и ще ни приближи до съвършенството в работата, към което се стремим. За нас въвеждането на CAF бе преди всичко привилегия!


С огромна благодарност към ИПА и членовете на екипа по проекта - г-жа Камелия Гашевска, г-жа Инна Стоянова-Ненчева и г-жа Радостина Димитрова, към националния CAF-ресурсен център и неговия ръководител г-жа Мими Йотова, и към асоциираните членове към центъра г-жа Милена Цаковска и г-жа Веселка Донкова!

                                                                                                                                                  Общинска администрация Николаево


**********************************************************************************************************

Уважаеми колеги,
Благодаря ви за съдействието и коректното отношения по време на целия процес по внедряването на CAF. Справихме се толкова успешно като администрация, защото всеки служител бе наясно и бе съпричастен към това, което се прави.

На екипа по CAF благодаря за компетентната и всеотдайна работа. За мен е изключителна чест и удоволствие, че имах възможност да работя с вас по този проект!

Горда съм от свършеното и от постигнатия резултат. Гордея се и с високата оценка, дадена на администрацията от CAF-ресурсния център, в чиито редици работят хора с изключителни познания, практика и опит, включително международен! Знам, че има още какво да бъде направено, но пътят, по който сме тръгнали, е верният -  този, по който трябва да вървим, за да подобрим процесите и организацията на работа в нашата администрация.

Стремежът към съвършенството е нещото, което е тласкало човечеството напред, а 8-те принципа на съвършенството са в основата на модела CAF. Съвършенството в работата пък е това, което ние целим да постигнем като администрация. Затова искам да ви припомня една мисъл, която споделих с вас преди време: 

"Робът се стреми към свобода, а свободният - към съвършенство!". 

Припомняйте си я и винаги се целете високо - защото можете, защото знаете как и защото общината го заслужава!


Гордея се с вас и ви благодаря!


Павлина Цанева - 
Секретар на Община Николаево и Ръководител на екипа по CAF


****************************************************************************************************************

Снимки от конференцията на 25.11.2022 г., гр. София