Театрална постановка с благотворителна цел: "Заедно за Йосиф!"

Театрална постановка с благотворителна цел: "Заедно за Йосиф!" image

Утре, 27.01.2024 г., ви очакваме на представлението! 

Нека помогнем в името на едно дете! За Йосиф!

********

Община Николаево, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организира благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на Йосиф - дете от гр. Николаево, страдащо от рядкото заболяване "синдром на Сан Филипо", чрез театралния спектакъл „Зех тъ, Радке, зех тъ“ - пиеса на легендарния български режисьор Хачо Бояджиев, адаптация по комедията "Михал Мишкоед" от Сава Доброплодни, пресъздадена от Младежката театрална студия към НЧ "Искра-1860" гр. Казанлък.

************************

Сюжет:

Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

***********************

Представлението ще се състои на 27-ми януари от 16:00 часа в сградата на НЧ „Васил Левски 1923“ гр. Николаево и е с благотворителен характер. Входът за пиесата е 5,00 лв., но всеки зрител може да дари и повече при желание и възможност от негова страна. Парите ще се събират в кутия за дарения на входа на залата. Събраните средства ще бъдат предадени на майката на Йосиф.

**********************************