Вписване в избирателния списък по настоящ адрес и гласуване по настоящ адрес в изборите за Народно събрание на 27.10.2024 г.

Общинска администрация Николаево уведомява заинтересованите лица, че, в изборите за Народно на 27.10.2024 г., избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес, като подаде заявление по образец (Приложение № 20-НС от изборните книжа, утвърдени с Решение № 3544-НС / 2024 г. на ЦИК) до кмета на населеното място - съответно на Община Николаево или на кметствата по места. 

Заявленията се подават до 12 октомври 2024 г. по настоящия адрес на избирателя на място или по електронен път като електронно заявление със същото съдържание, подадено през интернет страницата на общината - раздел "Административно обслужване и услуги" - подраздел "Административни услуги избори" - услуга 3303, или през портала за електронни административни услуги egov.bg


Гражданите могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес и чрез страницата на ГРАО https://regna.grao.bg/


Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 15.10.2024 г.