Заповеди на Кметовете на кметства в Община Николаево за определяне местата за поставяне на агитационни материали в изборите на 14.11.2021 г. на територията на кметствата

 За Кметство Едрево

ЗАПОВЕД

№ 6

с. Едрево, 18.10.2021 г.

         На основание ЗАПОВЕД № РД-01-335 / гр. Николаево, 15.10.2021 г. от Николай Кънев – Кмет на община Николаево, във връзка с  чл.183, ал. 3 от Изборния кодекс и насрочените избори на 14 ноември.2021 г. избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители:

 

Н А Р Е Ж Д А М:

 

        1. ОПРЕДЕЛЯМ място за поставяне на агитационни материали на територията на село Едрево, община Николаево от кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети по време на предизборната кампания за насрочените на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на републиката и  за народни представители:

   

-          стъклената витрина на бившата автоспирка;

-          поставянето на агитационните материали на сгради, огради и витрини, частна собственост, може да става само след разрешение на собственика или управителя на имота.

    

       2. ЗАБРАНЯВАМ:

-          унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по

определения ред, до приключване на изборите;

-          използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на Република България и/или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения;

-          използването на държавния и общинския транспорт за агитация;

 

       В срок до 3/три/ дни след изборния ден, партиите, коалициите и инициативните комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

 

       Поставянето на агитационни материали на места извън посочените в настоящата заповед да се счита за административно нарушение и да се санкционира.

 

       Настоящата заповед  да се публикува на интернет страницата на Община Николаево и да се постави на информационното табло в Кметство Едрево.

       Изпълнението на Заповедта възлагам на Любомира Славова – Ст. спец. “АО - кметство“ с. Едрево, а контрол по изпълнението й на служителите от участък „Полиция” гр.Гурково.

    

 

 

НЕДЕЛЧО МИЛАНОВ

 Кмет на село Едрево

 ---------------------------------------------------------------

За кметство Елхово

 

З А П О В Е Д

№ 3

с. Елхово, 18.10.2021 г.

 

            На основание Заповед № РД-01-335/15.10.2021г. на Кмета на Община Николаево, във връзка с чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс и насрочените за 14 ноември 2021 год. избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители

 

Н А Р Е Ж Д А М:

 

1.      Определям, по време на предизборната кампания в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 год., агитационни материали от кандидати, партии, коалиции от партии и инициативни комитети да се поставят на информационното табло пред кметство с. Елхово

Поставянето на агитационните материали на сгради, огради и витрини, частна собственост,  да става само след разрешение на собственика или управителя на имота.

2.      Забранявам

-          поставянето на агитационни материали на сгради, общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите;

-          използването на  общинския транспорт за агитация;

 

Поставянето на агитационни материали на места извън посочените в настоящата заповед да се счита за нарушение и да се санкционира.

В срок до 3 /три/ дни след изборния ден, партиите, коалициите и инициативните комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

Нарушителите на тази заповед да се санкционират по реда на Административно наказателните разпоредби на Изборния кодекс.

Настоящата заповед да се обяви публично чрез поставяне на информационното табло в сградата на Кметство с. Елхово и публикува на интернет страницата на общината.

Изпълнението на Заповедта възлагам на Станимира Крачанова – ст.сп. АО кметство с. Елхово, а контрол по изпълнението и, на служителите от участък Полиция гр. Гурково.

 

 

 

КРАСИМИР МАЛОВ

Кмет на с. Елхово

 -------------------------------------------------


За Кметство Нова махала



З А П О В Е Д

 

04

с. Нова махала, общ. Николаево, 18.10.2021 г.

 

 

На основание Заповед РД-01-335/15.10.2021 г. на кмета на община Николаево, във връзка с чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс, за определяне на места за поставяне на агитационни материали от кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети по време на предизборната кампания за насрочените на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители

 

I. ОПРЕДЕЛЯМ

 

Агитационни материали от партии, коалициите от партии и инициативните комитети да се поставят на следните места на територията на с. Нова махала:

 

v  Таблото пред магазина на центъра;

v  Чакалнята на автоспирката

Поставянето на агитационните материали на сгради, огради и витрини, частна собственост, може да става само след разрешение на собственика или управителя на имота.

 

II. ЗАБРАНЯВАМ:

v  Поставянето на агитационни материали на сгради – общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите.

 

В срок до 3 дни след изборния ден, партиите, коалициите и инициативните комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Поставянето на агитационни материали на места извън посочените в настоящата заповед се счита за административно нарушение и да се санкционира.

Заповедта да се публикува на интернет страницата на Община Николаево и да се обяви на информационното табло пред кметството.

Изпълнението на заповедта възлагам на Пенка Кехайова – ст. спец. АО в кметство с. Нова махала, а контрол по изпълнението й на служителите на участък Полиция гр. Гурково.


ЩИЛИЯН ВЕЛИНОВ

            Кмет на с. Нова махала