Да празнуваме 1-ви юни - Международен ден на детето!

Да празнуваме 1-ви юни - Международен ден на детето! image

Община Николаево, МКБППМН Николаево, съвместно с НЧ "Васил Левски 1923" организират за децата празник по повод 1-ви юни - Международния ден на детето.


От 10,00 часа на игрището зад сградата на Общината ще се проведе футболна среща на футболистите от отбора при Народно читалище "Васил Левски 1923" гр. Николаево.


В 11,00 часа, в киносалона на Народно читалище "Васил Левски 1923" гр. Николаево, ви каним на детската театрална постановка "Приключение с луна" по приказката на Д. Бъсет "Господин Крокотак"


Заповядайте да се повеселим! Ще има изненади за всички!


************************************************************ 

ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ЛУНА

(подходящо за деца над 2 години, атрактивен е и за деца до 12 г.)

 

Творчески екип

Автор: Атанас Илков по идея от приказката на Доналд Бисет „Господин Крокотак“

Режисьор: Катерина Илкова

Сценограф: Елена Цонкова

Музика: Павел Васев

Костюми: Петя 

Разказват: Радослава Стойнева и Силвана Петрова

  

Накратко

В един голям град, живее много лошо куче, което гони и хапе всеки, който се появи в задния двор. Един ден то ухапва дори Луната. Когато изгрява над Африка, тя се запознава с Господин Крокотак. И тогава й хрумва идея…




Подробна информация

Две актриси са тръгнали на екскурзия и много ентусиазирани пеят туристическа песен. Но в раничките си те носят приказка. Лошото куче Бъч гони и хапе всеки, който се появи в задния двор. Съседите непрекъснато се карат. Един ден Бъч ухапва дори Луната. Много ядосана Луната мисли как да го накаже. И ето, че еднанощ, когато изгрява над Африка, тя среща Господин Крокотак. Той е противоречива личност, защото в едно тяло съжителстват и крокодил и котка. Въпреки противоречията на крокодила с котето, в това тяло съжителстват и много любов, търпимост и добро отношение към ближния, както и способността да прощаваш. Тогава на Луната й хрумва идеята, чрез Г-н Крокотак да накаже лошото куче. Разбира се планът й успява. И от тук започва оригиналното продължение на автора на драматизацията. Бъч избягва от задния двор след наказанието, но там се развъждат толкова много котки, че съседите отново започват да влизат в конфликти. И ето, че някой връща Бъч в задния двор. Всичко утихва, защото сега пък котките се разбягват. Но какво ще се случи, когато в Коледната нощ всички изоставят променилото се куче. В задния двор влиза едно малко котенце. Ситуацията и диалогът са трогателни и резултатът е едно ново приятелство. 

Начина, по който се разказва приказката, довежда децата чрез весели ситуации и смях до емоционалното удовлетворение от добре свършена работа и желанието да бъдат добри един към друг.