Ден на масовия спорт - събитията от 16 май

Ден на масовия спорт - събитията от 16 май image

Колоезденето „Мама, татко, баба и аз се състезаваме“, организирано от ДГ „Снежанка“, се превърна в празник. Физическата активност за всяка възраст е важна за здравето. Зам.- кметът  Милен Попов връчи медали на децата и обяви, че Общината е осигурила за групите тротинетки.

По-късно се проведе и колоездене в две възрастови групи за учениците на  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в двора на училището. Този спорт създава по-гъвкави, подвижни и издръжливи ученици в сравнение с тези, които не карат колело редовно. Зам.-кметът Милен Попов и зам.-кметът Стайко Петков връчиха медали на победителите.

В 14:00 часа се състоя волейбол между ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Николаево и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Паничерево. Този спорт подобрява значително мускулната сила основно на ръцете, краката, гърба и корема. Скоковете и ударите помагат за развитието на отлична координация, баланс и прецизност. Зам.-кметът Стайко Петков връчи купа и грамота на победителя - Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Николаево.

Най-завладяващата спортна игра -  футболът, предпочетоха  учениците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Николаево и на ОУ "Св.св. Кирил и Методий", с. Паничерево. Отборният характер в спортовете изгражда  изключително добри умения за работа в екип, социално взаимодействие и намалява нивата на стрес в организма. Зам.- кметът Стайко Петков връчи купа на отбора победител  - Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Николаево. На 17 май отбелязваме Международния ден на предизвикателството и Ден на българския спорт –  професионален празник на работещите в сферата на физическото възпитание и спорта.


Денят в снимки:

Колоездене „Мама, татко, баба и аз се състезаваме“




Колоездене в две възрастови групи за учениците на  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ 


Среща по волейбол



Среща по футбол