Ученици от Полша, Чехия и Турция гостуват в Николаево

Ученици от Полша, Чехия и Турция гостуват в Николаево image

Ученици от Полша, Чехия и Турция гостуваха на кмета на община Николаево Константин Костов. Те пристигнаха тук на визита на своя български партньор – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в проект „We are ready“ („Ние сме готови“) по програмата Еразъм+. Кметът приветства децата, които посещават България за първи път и техните учители, пожела им да постигнат целите на проекта и да намерят нови приятели в Николаево.
Зам.-кметът Милен Попов представи в резюме общината. Чуждестранните гости поднесоха сувенири от своите държави на общинското ръководство, а домакините почерпиха с череши от николаевските градини и връчиха подаръци на децата от 4 до 7 клас.
Те поканиха на концерт служителите на Общинска администрация утре, 12 юни, от 11 часа в НЧ „Васил Левски-1923“. За който се подготвят отдавна, тъй като е част от социализиращи дейности в сферата на музиката, спорта и изкуствата.
Проектът е насочен към учениците имигранти, техните семейства и учители, техните връстници и училищата, в които учат. Социалното включване на тези ученици следва да бъде подпомогнато чрез образованието и чрез акцентиране на значението на съвместния живот. Така се изграждат приобщаващи училища и общества, в които различията на всички индивиди се зачитат, техните потребности са задоволени и те водят достоен живот, обясни Венина Цонкова - директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.
В България те ще посетят културни и исторически забележителности в Стара Загора, Казанлък, Габрово и Павел баня.